8 mei 2013

Bezoek


Eindelijk was het zover, de kids konden het laatste streepje op de koelkast uitvegen. Op zaterdag 20 april haalden we (o)pa en (o)ma van Dijk van het vliegveld! Wat een blij weerzien. En wat een verrassingen in de koffers! Iedereen die iets mee heeft gegeven: heel hartelijk bedankt! Wat hebben we veel gedaan in die twee weken: spelletjes, alles in en om Wamena laten zien (ons werk, verschillende andere organisaties als MAF, YOP, Helimission en Lentera), winkelen, fietsen, kampungs bezoeken, uit eten, samen koken/bakken, samen op de brommer, knutselen/handwerken met oma, naar de rivier, Koninginnedag vieren, enz. enz. Pieter en Jacomien zijn nog een nachtje samen weggeweest terwijl opa en oma op de kids pasten. Pa van Dijk heeft een heleboel karweitjes in en om het huis gedaan en een hoekbank gemaakt op de veranda. Ma van Dijk heeft het naaimachine overuren laten draaien. Er is geen karweitje meer te vinden in dit huis en er valt geen steek meer te naaien ; ). Superbedankt pa en ma!!


Het laatste weekend hebben we samen met Pieter en Anja en kids in Pogapa doorgebracht. Pogapa is een post hoog in de bergen, ongeveer een uur vliegen hier vandaan. Het leven daar is nog heel traditioneel. We verbleven in een oud zendelingen huis met een Zwitserse sfeer: houten huis waar je nog moet koken op de kachel. We hebben erg genoten van familie, de mooie natuur, de lokale mensen en het vakantiegevoel.
Het is nu maar stil in huis zonder (o)pa en (o)ma. Het was fijn om bij elkaar te zijn. Ook fijn dat zij nu een beeld hebben van ons leven en werk hier. Nu uitkijken naar het volgende bezoek: in juli hopen (o)pa en (o)ma vd Wilt en Andrea en Maarten te komen!2 opmerkingen:

Petra zei

Hé, wat heerlijk, familie om je heen!
'k Zat vandeweek precies weer aan je te denken, gewoon van 'hoe-zou-t-met-dr-gaan'.
Groetjes!!

tante Ali zei

Wat fijn dat jullie zo'n goede tijd met elkaar hebben gehad. Heerlijk dat jullie ouders van die bezige bijen zijn! Nu maar lekker nagenieten en uitkijken naar de volgende logeerpartij.

Groetjes van ons.