27 juni 2008

Slecht nieuws

We hebben slecht nieuws over de aanvraag van ons visum. Afgelopen week is duidelijk geworden dat de aanvraag is afgewezen. Dit betekent dat we niet naar Indonesie zullen verhuizen. De afwijzing van de aanvraag is van dien aard dat we ook hebben moeten besluiten dat het geen zin heeft om een nieuwe aanvraag in te dienen. Het boek Indonesie is daarmee definitief gesloten.

Zoals jullie zullen begrijpen is dit nieuws hard aangekomen. De afgelopen maanden hebben we ons intensief voorbereid. Onze koffers staan al maanden gepakt, ons huis is verhuurd, we hebben meerdere malen afscheid genomen en we hebben de taal al behoorlijk onder de knie. We stonden klaar om weg te gaan en we hadden in alles het gevoel dat het wonen en werken in Papua goed bij ons zou passen. Het doet daarom pijn deze nieuwe situatie te aanvaarden. Daarbij komt natuurlijk ook de onzekerheid over de toekomst. Omdat er op dit moment geen mogelijkheid voor een andere functie binnen Oikonomos, zal Pieter moeten uitzien naar andere werk (t/m dec. kan hij op kantoor bij Oikonomos blijven werken). Gelukkig krijgen we in alles veel steun uit de organisatie.

We hopen dat jullie in deze moeilijke periode voor ons willen bidden. God leidt alles in ieders leven, maar het is niet gemakkelijk om dingen als dit te aanvaarden.

We kunnen tot 1 augustus in dit huis blijven wonen en zullen daarna op zoek moeten naar iets anders.

Een hartelijke groet,
Pieter & Jacomien, Julia en Ivana van der Wilt

2 opmerkingen:

Dineke zei

Pieter, Jacomien en meiden,

Wat een naar en verdrietig bericht...we voelen een klein beetje mee maar kunnen niet weten wat die voor jij betekend!

Heel veel sterkte in de komende weken en maanden met het verwerken van dit alles en de drukke tijd!

Groet vanuit Boskoop

Petra zei

Wat heftig, om zo'n bericht te krijgen!
We bidden voor jullie,

Hartelijke groet,
Bas & Petra
en kereltjes