4 juni 2011

Nog 39 nachtjes slapen...

Jaja, het wordt aftellen! Tot vorige week ging het wel met de drukte, maar nu moeten er toch wel heel veel dingen geregeld worden. Een greep uit onze agenda: adreswijzigingen, abonnementen opzeggen, alles voor onderwijs kids regelen en meenemen, spullen op Marktplaats zetten, vaccinaties halen, langs de dokter en de tandarts, afscheidsfeestje organiseren, spullen kopen om mee te nemen, heeeeel veel nadenken wat waar heen moet (mee met het vliegtuig, verscheping of hier in de opslag). Enz. enz. Dus ja. De agenda staat bol van dit soort activiteiten. Het hoort er allemaal bij... Maar we zullen blij zijn als we daadwerkelijk in kunnen gaan pakken. Nu heb je toch alles nog nodig.

Verder wat het onderwijs betreft: In Yogjakarta gaan allebei de meiden naar een internationale school. Daarnaast mogen ze 2x per week 2 uur naar de Taaltuin (een Nederlandse school waar ze taalles krijgen). Voordeel hiervan is dat sommige kinderen van de Taaltuin ook op de internationale school zitten. Verder kunnen ze in deze drie maanden mooi de Engelse taal leren, waar we overigens thuis al mee begonnen zijn via een pakket van de Wereldschool. Daarna is het nog onduidelijk. Julia staat ingeschreven voor de internationale school in Wamena, maar daar is momenteel geen plaats. Het is niet duidelijk op welke termijn ze daar kan komen. Tot die tijd zal Jacomien haar zelf les geven. Ivana mag naar de Indonesische kleuterschool of naar een Amerikaans home-schoolings klasje. Dat weten we ook nog niet. (Hangt er vanaf of er snel plaats is op de internationale school). Al met al nog een hoop onduidelijk. Sowieso zal Jacomien in de toekomst het vak 'taal' aan allebei de meiden zelf gaan geven. Verder doen we nu iedere week 'Anderland' met de kinderen. Dat is een voorbereidingsboek van de Wereldschool waar alle aspecten in naar voren komen die komen kijken bij het vertrek naar een ander land. Heel leuk!

Zo, volgens mij is alles weer aardig geüpdatet. Laat gerust een berichtje achter op de site, dan weten we tenminste dat ons blog gelezen wordt ; )
groeten!

7 opmerkingen:

TJMA zei

Hé, succes met al het geregel! Enne, wij kijken zeker 3x per week of er een nieuw bericht is... ;)
TJMA

Petra zei

Joehoe, ik heb em gelezen hoor:).
Ik vind het nog steeds zo mooi dat het nu echt door gaat. Heel bijzonder, wonderlijk!
(maar stiekempjes ga ik je wel missen!)

Joh, succes met deze überdrukke weken!!

Anoniem zei

Ontzettend veel succes met de laatste voorbereidingen! Ik zie uit naar de nieuwe berichten.
Hartelijke groet,
Marjon

nelleke0907 zei

Het gaat nu wel snel daarom!! Gelukkig hebben we nog fijne dingen int vooruitzicht :)
En nu je toch aant marktplaatsen ben, ik heb ook nog wel teen en taar dat er op kan aangezien het hier hetzelfde gaat :D

tante Ali zei

Tjonge wat komt er veel kijken voor jullie weg kunnen! En dan te bedenken dat jullie dit allemaal voor de tweede keer doen. Gelukkig dat jullie nu zeker weten dat het doorgaat. Al veel kunnen verkopen via marktplaats?

Sterkte en groetjes,
oom Joop en tante Ali

(was een mooie avond in Hoedekenskerke!)

Nelleke Benschop-Hoefnagel zei

Hier nog een trouwe lezer! (Maar het is inderdaad voor jullie wel leuk als je reakties krijgt.) Sterkte met alle drukte en soms misschien chaotische toestanden. Bijzonder dat jullie nu alles voor de 2e keer meemaken. Erg leuk dat jullie ons op deze manier mee laten leven.
Hartelijke groet uit Leerbroek van je oudste nichtje vd Snepenkant dan...!
Nelleke

Janet zei

Beter laat;) Was een erg leuk boek, van Anderland. Vooral de prachtige kleren van die vrouwen, voor Julia kun je volgens mij alvast zo'n jurk weghangen! Zetemop de laatste weken!
J en de rest