1 maart 2017

Bezoek Janet en Jacco

We hebben lang uitgekeken naar het bezoek van (tante) Janet en (ome) Jacco. Eindelijk was het zover, na helaas een hele dag vertraging in Amsterdam.  Zo fijn om elkaar weer te zien. En wat een verrassingen en heerlijkheden kwamen er weer uit de koffer! Wat hebben we ontzettend genoten van deze week! Het was enorm gezellig. We hebben een heleboel gedaan: rondgekeken hier op STKIP, Koinonia (basisschool), verschillende scholen bezocht, gekookt en gegeten samen met collega's, in een hut gekeken, naar het Habemameer, naar Pass Valley, boodschappen doen o.a. op de markt, naar de kerk, een spa met de meiden, spelletjes doen, bij de meiden op school gekeken, naar het witte zand, rondjes op de moter gereden en natuurlijk heerlijk op de bank of in de pondok bijgekletst!! Ook Jesse genoot van alle gezelligheid, aandacht en knuffels en had bedacht dat het niet handig was om zijn oom en tante 's nachts wakker te houden en heeft prompt zijn record verbroken van het aantal nachten achter elkaar dat hij doorsliep.

Wat is het fijn om bezoek te krijgen. En wat is het akelig om weer afscheid te moeten nemen. Het waren maar 6 dagen, maar we hebben het idee dat ze een goed beeld hebben gekregen van ons leven hier. We zijn dankbaar dat Janet en Jacco de gelegenheid hadden om ons te bezoeken. Het is altijd fijn als er mensen in Nederland zijn die hier geweest zijn zodat sommige dingen voor ons makkelijker uit te leggen zijn.

We laten Janet zelf nog even aan het woord:
"Wat was het gaaf om bij Pieter en Jacomien en de kinderen te zijn! Al jaren droomden we ervan om een keer naar Papua te gaan, nu was de mogelijkheid er om een tijdje mee te maken hoe hun leven er hier uitziet. Natuurlijk deden we wat extra (zoals een tripje met een volle Strada naar het Habemameer), maar vooral meedraaien in het gewone leven gaf ons een redelijk goed beeld van wat ze doen: het gezinsleven, boodschappen doen, koken en bakken (wat creatief en lekker!), meekijken op school en in de 'echte' schooltjes (mét of zonder leerkracht), contacten met de studenten, omgeving verkennen, meegaan naar de kerk... En tussendoor weer lekker bijkletsen en leuke dingen doen met Pieter en Jacomien en de meiden. En knuffelen met Jesse... Het waren hele fijne dagen en we danken God dat Hij dit mogelijk maakte!"

En wij sluiten ons aan bij deze laatste regel. Het was in één woord 'fantastisch'!!!

Ben je benieuwd naar meer verhalen? Jacco heeft een reisblog bijgehouden: jaccodingemanse.reislogger.nl 

 Joehoe!! Daar zijn ze eindelijk!!

 Op bezoek bij een collega die een kleuterschooltje in haar tuin is begonnen.

 Dit moet je ook even meemaken natuurlijk als je in Papua bent.

 Jesse vindt het zooo gezellig!

 Pass Valley. Let vooral op Jacco's tijdschrift.

 De meiden ophalen.

Spa met tante Janet!!

1 opmerking:

tante Ali zei

Zo te zien was dat echt genieten met elkaar. Wat gaan die dagen toch snel om hé. Nu maar na genieten!

Groetjes uit Kapelle