23 augustus 2021

Kraanvogel challenge

 

Julia en Ivana zagen een beetje tegen de zomervakantie op. Ze waren bang dat ze zich zouden gaan vervelen en bedachten een challenge: 1000 kraanvogels vouwen en 1000 euro ophalen voor Karunia. Ivana’s klas in Papua wilden dit een keer proberen maar zijn toen bij 300 al gestrand. Het leek Ivana leuk om dit nu wel een keer te halen. Via Karunia hebben ze een eigen link gekregen op hun website waarop het hele proces te volgen is. De stand is op dit moment 700 kraanvogels en 775 euro.

Tijdens onze vakantie in Zwitserland werd er gewoon doorgevouwen en op de camping is er ook gedoneerd. 
Julia en Ivana hadden flyers gemaakt in het Duits, Nederlands en Engels.

Ze gaan nog even hard door de laatste paar weken van de vakantie en we hopen natuurlijk dat het laatste stukje geld ook nog gedoneerd wordt! Helpt u mee? Doneren kan via de website van Karunia of via NL57 ABNA 0876 8877 79 t.n.v. Stichting Karunia foundation o.v.v. 'Kraanvogels'. Onder de sponsors worden een aantal leuke prijzen verloot. Iedere euro is een lootje, dus hoe hoger de donatie, hoe groter de kans om te winnen! In de eerste week van september worden de winnaars bekend gemaakt.



Update Wamena: Helaas konden we van de zomer niet naar Papua om afscheid te nemen en moeten we dit weer een jaar uitstellen. De Covidsituatie verslechterde erg snel en alles ging weer in lockdown. Momenteel zijn er ontzettend veel mensen ziek en sterven er veel mensen. Meerdere collega’s en een bestuurslid van ons zijn ziek (of net weer beter) of liggen zelfs in het ziekenhuis. Een mede-oprichter van Yayasan Oikonomos Papua ds. Malhus Nekwek is helaas aan corona overleden.


We maken ons best zorgen over de situatie daar. Dit is wat we voor ons zagen toen we besloten om te vertrekken vorig jaar maart. Alleen bleek het toen achteraf erg mee te vallen. Op één of andere vreemde manier doet deze variant het erg ‘goed’ in Papua. Het schooljaar op STKIP kan helaas weer niet op de gewone manier opstarten. We proberen veel digitaal te doen, maar lang niet alle studenten zullen de mogelijkheid hebben om online mee te doen. Bidden jullie mee voor onze collega’s en studenten en voor heel Papua en Indonesië? Het plan van Pieter om in september te gaan lijkt ook niet door te kunnen gaan. Misschien november? Of anders pas februari maar dan is het inmiddels al bijna 2 jr geleden dat we vertrokken. Voor Pieters werk echt niet fijn dat het zolang duurt voordat hij erheen kan. Ook hierin bidden we om wijsheid. 

Geen opmerkingen: