24 januari 2008

laatste dagen in Wamena, orientatiereis

Hier nog een mailtje met onze wederwaardigheden. Dinsdag zijn we een eind gaan hobbelen samen met Netty langs allerlei projecten die gesponsord worden door Oikonomos. En natuurlijk waren er een heleboel die niet of nauwelijks werkten. Was erg leuk om te doen. ’s Middags hadden we eindelijk ‘vrij’. Allerlei afspraken gingen nml niet door. We zijn even langs de Hollandse en internationale school geweest. De toekomstige school van Julia! We hebben foto’s gemaakt van het schooltje en de juf. Die juf is er volgend jaar ook nog, dus wel leuk om alvast kennis te maken. Verder hebben we ons huis helemaal opgemeten en een soort plattegrond van gemaakt. ’s Avonds hebben we gezellig bij Marnix en Gerlinde gegeten. Woensdag was er eerst een training van kleuterjuffrouws. Ik ben alleen (!) om boodschappen geweest en later met Gerlinde nog wat souvenirs gehaald. Ik mocht hier de fiets van Harry Berghuis z’n vrouw gebruiken, dat is wel makkelijk. ’s Avonds hebben we met z’n allen gegeten bij Martijn en Annemarie. Vanmorgen moesten we vroeg uit bed. We hebben de koffers ingepakt en Netty kwam ons om 7.30u ophalen. Alleen ging er weer een afspraak niet door waardoor we tot 9.00u vrij zijn. Pieter en ik zijn weer naar het vliegveld gegaan en zagen een helikopter van Helimission vertrekken. Ze zijn nu een jongetje aan het ophalen ergens in een dorpje die zijn arm helemaal verbrand heeft. Verder hebben we nog wat informatie gekregen voor mijn school (we doen het zendingsgeld voor de diensten van Helimission en de MAF voor de ZGG). Waarschijnlijk gaan we straks nog naar de hogeschool en vanmiddag om een uur of 2 gaan we met Harry Berghuis mee naar Sentani. We slapen daar dan en gaan morgen rond 9 uur richting Jakarta. Daar moeten we 6 uur wachten en ’s avonds om 7 uur vertrekken we en we hopen om 5.30u aan te komen op Schiphol. Een hele lange nacht dus.

Inmiddels zijn we verplaatst naar de hogeschool. Straks is er een bijeenkomst met allerlei partnerorganisaties. Het begon eigenlijk om 9 uur, maar inmiddels is het half 10 en er zijn nog steeds niet zoveel mensen. Ach, dat is het leven hier.

Straks gaan we afscheid nemen van alle mensen hier, maar gelukkig zien we ze als alles goed gaat in augustus weer terug. We zullen alles gaan missen: de gezelligheid, de humor van de mensen, het heeeeeerlijke klimaat, de mooie natuur, enz. Maar sommige dingen zijn ook wel weer handig thuis: de wc kun je bijv. met 1 druk op de knop doortrekken (je hoeft geen bakjes water te vullen en door de wc te gooien). De beesten zal ik echt niet missen, maar alles went...

We hebben hier een hele goede tijd gehad, we zijn blij dat we dit mochten doen. We weten waar we terecht komen, we weten in welk huis we uiteindelijk gaan wonen, we hebben alles uitgebreid geobserveerd. Thuis gaan we rustig alles verwerken en we weten nu precies wat we wel en niet mee moeten nemen. We hebben gezien dat hier een heleboel werk is en hebben veel zin om hier te leven en te werken.

We hopen op een goede terugreis en een behouden thuiskomst.

Geen opmerkingen: