13 augustus 2011

Van Borobodur en de uitbarsting van de Merapi


Vandaag zijn we een dagje 'naar buiten' geweest. We zijn nog niet eerder buiten de stad geweest. We hebben een auto (met chauffeur!) gehuurd en zijn naar Borobodur gereden. Dat ligt zo'n 40 km hier vandaan. We nemen de alternatieve route wat vele mooie plaatjes oplevert! We zien hoe papaya, jackfruit, cacaobonen, rijst, tabak, pepers, zoete aardappel (en nog een aantal dingen waar we geen vertaling van weten) groeit. Heel interessant! Borobodur is ook erg mooi. De entreeprijs is best hoog, maar omdat wij een Kitas (verblijfsvergunning) hebben worden we als locale mensen gezien, dus maar zo'n kwart van de prijs! Vanwege de Ramadan is het erg rustig met (indonesische) toeristen, dus dat komt goed uit. Maar de verkopertjes die er zijn, storten zich dan wel op de weinige bezoekers die er komen (pffft, soort India). Hier in Yogja heb je daar gelukkig nooit last van, zoooo irritant. Maar Borobodur is echt een wereldwonder. Geweldig. De kids willen precies weten hoe alles zit. Maar de temperatuur is hoog. Langer dan 2 uur houd je het daar niet uit. (En we zitten hier nog wel in de 'koudste' maanden van het jaar!). Op de terugweg neemt de chauffeur op ons verzoek een andere route. We willen graag wat overblijfselen zien van de laatste uitbarsting van de vulkaan Merapi (okt./nov. 2010). We bekijken een dorpje wat zo'n 25 km van de Merapi ligt. Helemaal verwoest. De kinderen en wij zijn erg onder de indruk. Je ziet hele grote stenen die mee zijn genomen met de lavastroom, kapotte huizen, een ongelofelijke dikke laag lava (op sommige plaatsen zo'n 20 m!). Heel bizar. Al met al een superdag!

Via Picasa willen we jullie mee laten genieten van onze foto's (als je daar in geinteresseerd bent natuurlijk). Iedere maand zullen we een link plaatsen op de site waarop je kunt klikken, zodat je doorgelinkt wordt naar onze foto's. Deze link is van Yogjakarta. Hier ook nog een link met foto's van Papua.


3 opmerkingen:

tante Ali zei

Hallo allemaal

Leuk om jullie verhalen weer te lezen. Fijn dat Julia naar de school kan. Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. We hebben de foto's allemaal bekeken. Op deze manier reizen we ook een beetje met jullie mee!

Hartelijke groeten,

oom Joop en tante Ali

Anoniem zei

Ha Wildjes,
Heerlijk al die verhalen. Die pootjes van de kakkerlak voelen... van wie zou Ivana dat hebben?!?!? Vast niet van haar moeder!
Alexandra is vandaag weer voor het eerst naar school gegaan. Ook weer spannend, maar toch redelijk vertrouwd. Heel wat anders dan jullie avonturen.
Sterkte in alle dingen en we lezen / leven met jullie mee.

Groetjes uit Krimpen,
Jaco, Elselien en Alexandra

Anoniem zei

Hoi Pieter en familie,

Ik heb net jullie blog gelezen en de foto's bekeken. Leuke avonturen hebben jullie meegemaakt. Gelukkig dat het allemaal goed verloopt en dat jullie ook nog tijd hebben voor wat leuke uitstapjes. Veel succes de komende periode met de taalstudie!

Groetjes,
Marije