3 oktober 2012

Verhuizing op Papua


Onze zoveelste (14e? tel kwijt…) verhuizing is achter de rug! We wonen nu op Pikhe, 6 km buiten Wamena. Alles is prima verlopen. We waren al rond half 6 wakker, dus konden we veel doen voor 8u ; ). We hadden veel hulp van zowel Papua’s, Indonesiërs en Nederlanders. We hadden een truck gehuurd, die heeft maar 1x hoeven rijden. De meiden mochten bovenop de spullen wat ze natuurlijk prachtig vonden! Op het nieuwe complex hadden we studenten ingehuurd om te sjouwen. De afgelopen twee zaterdagen hadden zij ook geholpen om het hek om de tuin heen te zetten, dus hadden ze een aardig zakcentje verdiend, waar ze reuze blij mee waren! De truck en de auto’s konden maar tot halverwege het complex komen, dus moest alles nog zo’n 150 m. gesjouwd worden. Wat denk je van een loeizware boekenkast die gedragen worden door een stuk of 10 studenten ; ). Mooi gezicht. Een vrouwelijke collega hielp mij met het uitpakken van de keuken tussen de aankomsten van de ladingen door. Die was dan ook snel aan kant. Klokslag 12u was alles binnen, lekker vlot! We hadden eten besteld op het oude complex dat stond al klaar in warmhoudbakken. Onze tuinman had de dag van z’n leven… ’s Middags zijn we met Kees en Mija en poes en hond weer naar hier gereden. Vlinder is nog bij het oude huis tot Ivana’s groot verdriet. Als ze een hondenziekte heeft, besmet ze de honden op dit complex ook. Het is ongelofelijk dat het beestje nog steeds leeft! We hadden allang gedacht dat ze dood zou zijn. Ze is nu al 2,5 week ziek (eet en drinkt niet meer zelf…). Kees en Mija hielpen met de bedden in elkaar te zetten en op te maken, dus we konden ‘s avonds lekker gaan slapen. Een Amerikaanse vrouw had voor avondeten gezorgd en gebracht. Super! Er wordt goed voor ons gezorgd! De meiden voelen zich allebei al thuis in het nieuwe huis. Hun kamers zijn erg leuk geworden!
We zijn blij en dankbaar dat alles zo goed, vlot en gesmeerd liep. En we hadden fantastisch weer, beter konden we niet wensen!
Een hartelijke groet van ons viertjes vanuit Pikhe waar je de krekels kunt horen tsjirpen en de vogels hoort fluiten en waar de zonsondergang elke dag weer een heel spektakel is, prachtig!

 De verhuiswagen ; )
 Ons huis.
 Elke avond prachtige zonsondergang.
De 1e avond genieten van de maaltijd die Alyssa voor ons heeft gekookt!

3 opmerkingen:

PJVD zei

Kostelijk: met dat vertrouwde tafelzeiltje voelen jullie je overal weer meteen thuis!

MavdW zei

Wat een schitterende plek om te wonen! Afgezien van de gemakken kan Nederland hier niet aan tippen!

Petra zei

Wat een geweldig mooi plekje!!!
En grappig, die meiden bovenop de verhuisspullen:)