21 augustus 2013

Verjaardagsinterview met Julia


1. Hoe oud word je vandaag? 9 jaar!
2. Wat heb je allemaal gekregen? Een zeemeermin Barbie. En wanneer je de staart eraf doet, dan is de onderkant van de staart een surfplank, dan moet je haar erop zetten. En Barbiekleertjes, heel veel bakspullen, een knuffelhond en sneeuwballen kerstlampjes en ik had ook Lego Friends gekregen (Emma’s paardentrailer) en een hele lange spek en een heel klein Barbiepoppetje en een rood met witte stippen tasje. En een zeemeermin van Playmobil en een Barbie spelletje. En nog een heleboel.
3. Wat is het leukste cadeau wat je hebt gekregen? Alles!
4. Wat voor soort feestje heb je gehouden? Een Barbie feestje. Eerst gingen we ballet doen en daarna kadootjes verstoppen. Iedereen had een Barbie meegenomen en toen gingen we ze op de catwalk laten lopen. We hebben ook nog vogelhuisjes versierd en een kleurplaat gekleurd. Op het laatste mochten we een Barbie video kijken met de beamer! En iedereen kreeg een Barbie uitdeelzakje met allemaal Barbie dingetjes erin, bijv. snoep, stickers, een pen en kauwgom. Dat kon je allemaal op Java kopen.

5. Hoe was je eerste schooldag in 3rd grade? Heel erg leuk! Want de nieuwe juf was heel aardig en de juf kan heel veel leuke dingetjes verzinnen. We gingen heel leuk mijn verjaardag vieren. Ik kreeg 9 klappen op mijn billen omdat ik 9 werd. (Dat was niet echt hoor, ze deed er hand ervoor ; ). Ze had ook een cupcaketaart gegeven. Die mocht ik mee naar huis nemen.
6. Wat zijn je hobby’s? Servetten sparen, koken, dansen, met de Barbie’s spelen.
7. Wat is je lievelingskleur? Rood.
8. Wat is je lievelingseten? Indonesisch: kip met rijst, NL: Pannenkoeken.
9. Wat mis je uit NL? Het zwembad (met glijbanen) en de opa’s en oma’s, neefjes en nichtjes en ooms en tantes.
10. Wat doe je als eerste als  je in NL aankomt? Naar mijn familie toegaan en mijn vrienden.
11. Wat vind je het leukste van het wonen in Papua? Dat alles hier anders is. Bijvoorbeeld dat hier bergen zijn en in NL niet en dat de mensen hier donker zijn en in NL niet. En dat de mensen hier een ander taal praten. En dat we hier een poes en een hond hebben!
12. Wie zijn je beste vriendinnen? Roze en Fadrina
13. Wat doe je het liefste thuis? Met de Barbie’s spelen.
14. Wat doe je het liefste op school? Spelletjes spelen.
15. Wat doe je het liefste met papa? Een spelletje spelen en voorlezen.
16. Wat doe je het liefste met mama? Voorlezen voor het naar bed gaan.
17. Wat doe je het liefste met Ivana? Met Ivana met de Barbie’s spelen.
18. In welke taal praat je als je speelt? In het Engels!
19. Wat doet papa hier? Papa probeert hier de mensen slimmer te maken.
20. Wat doet mama hier? Mama doet trainingen en gaat naar scholen toe. Ze leert dingen aan de juffen en meesters zodat de kinderen hier beter kunnen leren.  En mama kookt hier heel veel!

Dank je wel lieve Julia!

4 opmerkingen:

[o]ma vdW zei

Mooi interview Julia! Nu weten we hoe je verjaardag ging! Jammer dat we er niet meer waren, maar dan zou het wel een beetje druk geweest zijn....Als je in NL bent, kom je maar gauw bij ons spelen hoor!
Doei Juul, groeten van oma

tante Ali zei

Dat is een leuk intervieuw Julia. Nog van harte gefeliciteerd hoor!
Groetjes, ook voor pappa, mamma en Ivana, van oom Joop en tante Ali

tanta Ali zei

Sorry, interview...........;-(

Janet zei

Wat een leuk verhaal, Juul! Je zult wel heeeel erg genoten hebben van al die Barbiedingen en je leek zelf wel zo'n mooie Barbie! En als je weer in NL bent gaan we gauw naar een glijbanenzwembad, beloofd!! Groetjes, Imke en tante Janet